Bor- és pálinka lapunk

Fehérborok

f_vidats Feind Balatoni Olaszrizling 2.490 Ft/üveg
száraz 330 Ft/dl
Zöldessárga színű bor, zárványszénsav gyöngyökkel. Intenzív, petúniára emlékeztető különleges illat. A bor alaphangját a késői szüretelés adja meg. Gömbölyű savak, az utóízben kellemes kesernyésség érezhető.
f_feind Feind Balatoni Chardonnay 2.990 Ft/üveg
száraz 400 Ft/dl
Könnyű, élénk savakkal rendelkező, száraz fehérbor. Illatában és ízében nagyszerűen mutatkozik meg a szőlőfajta jellegzetes-, pikáns fűszereket felvonultató aromája, körtés, almás gyümölcsjegyekkel kiegészítve.
f_molnar Molnár Mátrai Irsai Olivér 2.490 Ft/üveg
száraz 330 Ft/dl
Karcsú, légies, üde, halvány zöldessárga színű, visszafogottan muskotályos illatú bor. Harmonikus gyümölcsössége párosul élénk savaival. Fogyasztását 9-10 °C-on ajánljuk aperitifként, levesekhez, szárnyas sültekhez és gyümölcsös desszertekhez.
f_ludanyi Ludányi Mátrai Sárgamuskotály 2.490 Ft/üveg
félédes 330 Ft/dl
Az illatok és ízek parfümösek (narancsvirág), intenzívek, de nem túlzóak. Alkohol-, sav- és cukortartalma harmonikusan olvad egybe illat-, aroma- és zamatanyagaival.

Prosecco

f_vidats Villa Sandi Prosecco DOC Frizzante 3.800 Ft/üveg
f_molnar Villa Sandi Rosato Frizzante 3.400 Ft/üveg

Rozéborok

r_merfelsz Molnár Rosé 3.300 Ft/üveg
száraz 440 Ft/dl
Szép hagymahéj szín, intenzív, gyümölcsös illattal. Szájban teljesen száraz, elsősorban karcsú, kellemes savakkal jelentkezik. Jól kiegyensúlyozott, harmonikus íz világú, gazdag bor.
r_frittmann Frittmann Kunsági Rosé Cuvée 3.300 Ft/üveg
száraz 440 Ft/dl
Kedves, könnyű gyümölcsös bor, melyet teraszos nyári csevejek mellé ajánlhatnánk. Minden alkalomhoz illő frissítő jégkockával egy forró nyári napon. Könnyű ételekhez vagy aperitifként fogyasszuk. Élvezze a bor friss zamatait 11-12°C fokra lehűtve.

Vörösborok

v_gunzer_fc Pócz Cabernet Franc 3.300 Ft/üveg
száraz 440 Ft/dl
Lilás fekete mély szín, illatában paprika, erdei gombák és vadbőrök illata jelenik meg. Ízében is szép összetettséggel találkozhatunk. Várhatóan még sokáig a csúcson marad. Szép bizonyítéka a szekszárdi borvidék illat és zamatgazdagságának. Paprikás vörösboros, vadgombás ragukkal elkészített nemes vadak mellé ajánljuk.
v_meszaros Mészáros Szekszárdi Cabernet Sauvignon 3.600 Ft/üveg
száraz 480 Ft/dl
A Cabernet Sauvignon testes, tanninnal telt vörösbor, nehéz húsételekhez ajánljuk. Ajánlott fogyasztási hőmérséklete: 16-18°C.
v_liszkay Feind Merlot & Syrah 3.600 Ft/üveg
száraz 480 Ft/dl
Mély, gránátvörös színű, kivételes karakterű bor. Illatában és Ízében is egyedi módon, rendkívül intenzíven, együtt találjuk meg a szőlőfajta ribizlire, meggyre emlékeztető aromáit az új tölgyfahordós érlelés vaníliás, füstös jellegével.
v_gunzer_cs Maczkó Villányi Kis Medve 3.600 Ft/üveg
száraz 480 Ft/dl
Rubin szín. Illatában paprika és szeder. Szájban fanyarság, majd gyümölcsösség jelenik meg, főként fekete ribizli és szeder, kevesebb cseresznye. A teljesen száraz bor jól kiegyensúlyozott.
v_merfelsz Petrény Bikavér Superior „Big Band” 4.900 Ft/üveg
száraz  
A több szőlőfajta borából készült világhírű Bikavér aromákban gazdag, értékét tovább növeli a jól eltalált barrique érlelés. Tipikus magyar vörösbor. Paprikásokhoz, füstölt húsokhoz és káposztás ételekhez javasoljuk.
v_merfelsz Merfelsz Petit Tsokolata 5.500 Ft/üveg
száraz  
Rubin szín lilás árnyalással. Illata tiszta, mély, alapvetően gyümölcsös. Kibontakozása mintegy 10 percet igényel. A bársonyos tannin nem telepszik rá a gyümölcsösségre, a bor sokrétű bonyolult, „fineszes”íz világot és magas koncentrációt mutat.

Pálinkák

p_hp Nobilis Birs Pálinkák 1.490 Ft/4 cl
Évről évre ragyogóan sikerül a Nobilis Birspálinka. Illata gyümölcsös, és meglepően aszús, miközben az édes birsalmasajtot idézi elénk. Magyaros ételek után kiváló digestive; a jó ebéd hangulatát estig is kitolhatjuk vele, hogy aztán fokozhassuk a napot egy igazán pazar vacsorával.
p_hunnium Nobilis Kajszibarack Pálinkák 1.490 Ft/4 cl
Már illata mámorító: három dimenzióban vetíti elénk a körte érzéki alakját. Íme az abszolút körte, a belépő az ízek kifinomult világába, káprázatos, ahogy a héj és gyümölcshús határán egyensúlyozó aromák áradnak a pohárból. Ízében is azt nyújtja, amit az illat ígér: kirobbanó, érzéki, magával ragadó harmóniát.
p_bekesi Gyulai Szilva Pálinkák 1.490 Ft/4 cl
Lepotica szilvából készült, mézédes szilvakarakterű termék, lenyűgöző virágillattal párosulva. Selymes textúrájú, jól fogyasztható. Vasárnapi ebédek, sütemények, laza beszélgetések szimpatikus társa.
p_bekesi Gyulai Kóser Vilmoskörte Pálinka 1.490 Ft/4 cl
Elsőre kissé visszafogott, édes illat, mely egy kis szellőztetés után szépen bontakozik ki orrunkban. Az édes, kompótos körte nagyon szépen harmonizál az édes fűszerekkel. Komplex illat és íz.
p_savanya Cruxx Erdei Gyülölcs Pálinka 1.490 Ft/4 cl
„Hát ez valami brutális!”, mondták a hozzáértő fogyasztók. Csodálatos illat, sokszínű íz kavalkád. A szeder, a málna, az áfonya, a szamóca, a kökény és a piros ribizli komplex harmóniában.
p_marton Brill Irsai Olivér Szőlő Pálinka 1.490 Ft/4 cl
Határozott fajtajelleges illata hamar kinyílik a pohárban. Lime, grapefruit, fehér szirmú virágok tavaszi kavalkádja érezhető, melyet leheletnyi hűvös fanyarság kerekít, fiatalos, lendületes karaktert adva a pálinkának. Ízében a fanyar frissesség vezet, mögötte virágok és kellemes alkohol édesség alkot játékos egyveleget, utóízében a fajta virágos, kissé parfümös jegyei hosszan búcsúznak.