Történetünk

szephalomVendéglőnk története egészen a múlt század elejéig nyúlik vissza. Pontos adatok híján csak annyi bizonyos, hogy az 1900-as években is állt már itt egy étterem, Vendéglő a Zöld Kunyhóhoz néven. A vendéglő
– a korabeli írások és a helyiek egybehangzó állítása szerint is – remekül működött, ám a két világháború sikeres túléléséhez mindez kevésnek bizonyult, így kénytelen volt ajtaját az éhes vendégek előtt bezárni.

Szerencsére a szünet nem tartott sokáig, mert a II. világháborút követően Kán Étterem néven ismét kinyitott, és egycsapásra ismertté és elismertté vált a házias ételekre és családias környezetre vágyók széles körében. A szocializmus beköszöntével újabb fordulat következett éttermünk életében: 1964-ben a Budai Vendéglátóipari Vállalat vette kezelésbe. Ma is használt nevét a vendéglő három évvel később – a Hármashatár-hegyet övező Szép-halom lankáról kölcsönözve – nyerte el. A rendszerváltást követően az éttermet szerződéses formában már a jelenlegi tulaj üzemeltette, majd 1995-ben a privatizációnak köszönhetően került az üzemeltető tulajdonába.

Vendéglőnk a sok viszontagság és nehézség ellenére sohasem szakadt el gyökereitől, mai napig ugyanaz a filozófia vezérli, mint száz évvel korábban. Nevezetesen, hogy konyhánkból kikerülő ételeink szinte kivétel nélkül mind a magyar konyha remekei, továbbá lehetőségeinkhez képest megpróbáljuk az idő múlását feledtetvén minél jobban visszaadni a régi idők hangulatát, életérzését.

Az időutazáshoz és a gasztronómiai élvezetekhez jó szórakozást és kellemesen eltöltött perceket kívánok Önöknek!

Kecskeméti Gábor
tulajdonos